Injectoren

HOME >> 

Brt Classic Injectors

REVISIE

uit noodzaak geboren.

brtclassicinjectorsIn 1975 kocht ik mijn eerste Triumph TR5PI uit 1968, die als eerste Britse sportwagen standaard voorzien was van het mechanische Lucas injectiesysteem. Buitengewoon opzienbarend, daar bijna alle Britse sportwagens in die tijd voorzien waren van SU carburateurs. Het grote probleem was echter, dat maar weinige monteurs overweg konden met dat systeem en het resultaat was dat dit injectiesysteem al snel een slechte naam kreeg bij de consument. Ik, als PI rijder werd dus genoodzaakt zelf mijn problemen op te lossen en mij in dit systeem te verdiepen. Aanvankelijk konden problemen met de injectoren opgelost worden door nieuwe O-ringetjes rond de inserts te monteren, maar na enige tijd bleek dit slechts een tijdelijke oplossing te zijn. De volgende oplossing was dus het geheel demonteren van de injector en het binnenwerkje (d.w.z. de insert) en het gehele ding te reviseren.


Gedurende de daarop volgende jaren is het mij gelukt om deze inserts van nieuwe onderdelen te voorzien, die ik speciaal daarvoor bij gespecialiseerde bedrijven laat maken. Ook lukte het mij om de nodige verbeteringen aan de inserts door  te voeren,  waaronder o.a. een deugdelijke stelinrichting.

Al snel wisten vele PI rijders de kwaliteit van mijn injectoren te waarderen en mond tot mond reclame deed de rest.


Ik kreeg ook verzoeken om eens naar de mechanische Maserati injectoren te kijken uit de jaren ‘60 en ‘70 en ik ontdekte dat deze op hetzelfde principe werken als die van Triumph. Toen mij bleek dat er een grote schaarste aan dit type injector bestond en dat daar grote vraag naar was, besloot ik deze in eigen beheer in productie te nemen.

Zelfs de Ferrari rijders, met de types Ferrari waarop deze mechanische Lucas injectoren worden gebruikt, kregen kennis van mijn activiteiten op dit gebied, hetgeen er toe leidde dat ik nu ook inserts voor deze type injectoren lever. 

Meerdere automerken pasten dit mechanische Lucas injectiesysteem  toe op hun motoren en vooral in de race wereld werd dit systeem zeer gewaardeerd. Dit mechanische Lucas injectie systeem werd o.a. toegepast door Ferrari, Lola, Alfa Romeo, Lotus, Cosworth, Triumph, Maserati en nog diverse andere auto merken.

Dit vanwege het feit dat het systeem een aanzienlijke vermogenswinst verschafte en ook niet al te duur was.

Het systeem was ook  eenvoudig en betrouwbaar en bovendien waren er naast Lucas en Bosch nog niet veel andere fabrikanten die dergelijke injectiesystemen leverden. Heden ten dage worden mechanische injectie- systemen als ouderwets afgedaan en  zijn elektrische injectiesystemen algemeen goed geworden. Maar weinigen staan er nog bij stil dat het allemaal begonnen is met het experimentele injectie-mechaniek dat zo mooi functioneert onder de motorkap van onze geliefde klassieke auto.

injectoren brtclassicinjectors

Foto: Insert (samenstelling)

MIJN  PRODUCTEN


Nieuwe injectoren voor Maserati en Ferrari 

Ik produceer  geheel nieuwe mechanische injectoren  voor Maserati, zoals de 12 cyl. Tipo 8, 12 cyl.Tipo 9, 3500GT- Sebring en Mistral. Dat wil zeggen een geheel nieuwe huls  met  geheel nieuwe insert.  Hetzelfde injectortype  kunnen we ook aantreffen op Ferrari’s met hetzelfde mechanische Lucas  inspuitsysteem.


Nieuwe insert in uw geleverde oude huls*

Indien gewenst kan ik een  nieuwe insert  leveren in een door u geleverde gebruikte huls, MITS de conditie van uw gebruikte huls zodanig is dat hij her-gebruikt kan worden. U krijgt dus uw eigen injector terug, voorzien van een nieuwe insert.

Ik gebruik uw eigen huls en geen inruil huls i.v.m. ongewenste gebruikssporen, die door ondeskundig gebruik door anderen veroorzaakt zijn


Gerenoveerde insert in uw geleverde oude huls* (1)

Ook kan ik een  gereviseerde insert  leveren in een door u geleverde gebruikte huls,  MITS de conditie van zowel uw gebruikte huls als bepaalde delen van de oude insert zodanig is dat zij her-gebruikt kunnen worden. U krijgt dus uw eigen injector terug, voorzien van een gereviseerde insert.

Ik gebruik uw eigen huls en geen inruil huls i.v.m. ongewenste gebruikssporen, die door ondeskundig gebruik door anderen veroorzaakt zijn


Andere Ferrari injectoren (2)

Ferrari gebruikt ook andere injector hulsmodellen, maar die maken allen gebruik van hetzelfde insert-principe en kunnen dus ook door mij gereviseerd worden, of zelfs geheel vervangen worden door een nieuwe insert.

Ik gebruik uw eigen huls en geen inruil huls i.v.m. ongewenste gebruikssporen, die door ondeskundig gebruik door anderen veroorzaakt zijnOPMERKING :


Van een gereviseerde insert (1 en 2)  wordt, mits in goede conditie, alleen de naaldklep en de klepzitting hergebruikt en opnieuw nauwkeurig ingeslepen. Verder wordt de insert voorzien van nieuw gefabriceerde onderdelen.


Alle inserts  worden op de voorgeschreven werkdruk afgesteld. Indien gewenst, kan ik de werkdruk op een andere waarde instellen.


Alle injectoren  worden getest op een juiste verstuiving van de brandstof en op het vasthouden van hun druk.


Mechanische Injectoren die volgens het omschreven principe werken, maar afwijkend zijn van model (zie afbeelding) kunnen in overleg, eveneens geproduceerd worden.


TR injector BrtClassicinjectors
injector brtclassicinjector


BESTELLEN


U vult het contactformulier in en voegt daarbij een foto van uw injectoren.

 

Ik zal daarna via Email contact met u opnemen en u een offerte sturen.


Indien u akkoord gaat met mijn offerte, dan plaatst u een definitieve order onder vermelding van het offertenummer en vermeld tevens dat u akkoord gaat met mijn offerte. Hierna ontvangt u een factuur.


LEVERING  vindt slechts plaats na betaling !